Direct naast het World Food Center ligt Station Ede-Wageningen. Dit station wordt compleet vernieuwd. Onder de naam Spoorzone Ede werken ProRail, gemeente Ede-Wageningen en NS Stations samen aan een nieuw station Ede-Wageningen. Een toegankelijk en goed bereikbaar station met moderne voorzieningen voor de reizigers en meer intercitytreinen per uur. Het nieuwe station Ede-Wageningen wordt in 2024 in gebruik genomen. Het nieuwe station Ede-Wageningen wordt gebouwd naast het oude station. Het oude station blijft dus gewoon te gebruiken tijdens de werkzaamheden. Daarna wordt het gesloopt.

Ook het omliggende gebied wordt flink aangepakt. Er komt een P+R met ruim 500 parkeerplaatsen en een fietsenstalling met ongeveer 1.800 plaatsen. Daarnaast maakt de gemeente een bewaakte stalling voor ongeveer 6.000 fietsen.

Voor meer info download hieronder de folder.

Of u bezoekt de site: https://www.spoorzone-ede.nl/home/ 

Bekijk hier de video presentatie over het station: Animatiefilm Intercitystation Ede-Wageningen - YouTube 

Aanvang bouw

Bouw start dit jaar

De combinatie die het karwei gaat klaren bestaat uit drie bedrijven: Van Hattum en Blankevoort, VolkerRail en Van Wijnen. Die kwam naar voren uit de aanbesteding die vorig jaar is opgestart. Hierop reageerden meerdere bedrijven. De komende maanden gebruikt het consortium om de werkzaamheden voor te bereiden. De eerste bouwactiviteiten worden in de loop van dit jaar verwacht en de bouw neemt naar verwachting drie jaar in beslag.

De nieuwbouw van station Ede-Wageningen is een samenwerkingsverband tussen NS, ProRail en de gemeente Ede. De plannen voor het zogeheten project Ede Spoorzone lopen al meer dan tien jaar. De komst van een nieuw busstation bij het station en de aanleg van een nieuwe P&R plaats vallen volgens een woordvoerder van de gemeente Ede buiten de overeenkomst met EdeSpoort. Hiervoor volgt later een aparte aanbesteding.

De plannen voor het station zijn ten opzichte van de vorige aanbesteding licht gewijzigd. De belangrijkste wijzigingen betreffen de luifel aan de zuid-westzijde van het station. Die is vervallen. Er komt minder glas in de luifel en de perrontoegang vanuit de westelijke tunnel is geschrapt. 

Zo min mogelijk overlast

De bouwers hebben beloofd om tijdens de bouwwerkzaamheden zo min mogelijk overlast te bezorgen voor omwonenden en trein- en busreizigers. Het nieuwe station komt iets ten oosten te liggen van het huidige station Ede-Wageningen. De nieuwbouw is mede nodig omdat er in de toekomst meer treinen stoppen op het station. Straks rijdt er elke tien minuten een trein naar de Randstad, en omgekeerd.

Het overstappen naar bus, fiets of auto moet in de toekomst ook makkelijker worden dan nu. Dat komt door de aanleg van een nieuw busstation, een nieuwe fietsenstalling en een nieuw parkeerterrein. In het stationsgebouw is ruimte voor verschillende horecavoorzieningen en een openbaar toilet. Het gebouw is voor iedereen goed toegankelijk.

PDF_folder_Spoorzone_low_res_def_versie

Toelichting op denieuwbouwplannen